Välj rätt hund för dig

Avivadmin

Välj rätt hund för dig

Personer som har bestämt dig för att skaffa en hund väljer ofta den som ser sötast ut. Det är inte alltid det rätta valet. Vissa raser kräver mer än andra och de kan även ha olika temperament. Det finns till exempel raser som rekommenderas till dig som aldrig ägt hund tidigare. Sedan finns det de raser som rekommenderas till personer som har tidigare erfarenhet om just den rasen.

Hur du väljer rätt hundras

Den första frågan du bör ställa dig själv är vilken typ av hund du vill ha. Vill du ha en hund som älskar att arbeta? En lugnare sällskapshund/familjehund? Hur stor får den vara? Om du bor litet kan det bli lite krångligt ifall du köper dig en stor ras. Det finns även flera tips på nätet över vad som är viktigt att tänka på.

Skriv ner hur en vardag ser ut för dig och läs sedan på om olika raser. Förhoppningsvis kommer du då stöta på en ras som passar perfekt. Det är viktigt att du inte väljer hund efter utseende utan att göra någon efterforskning om rasen.

Första gången-hundägare

Om det är första gången du ska skaffa dig en hund är det bra om du väljer en mindre ras. De är många gånger lättare att ta hand om. Men trots att du väljer en liten är det viktigt att du lär dig om de olika små raserna. Temperamentet kan variera en hel del. Skulle du ha möjlighet att träffa olika valpar innan du gör ditt val är det ett stort plus. Det allra viktigaste är nämligen att du och hunden passar ihop. Genom att träffa den innan du köper får du en bättre bild över hur väl ni kommer överens.

Om författaren

ivadmin