Hitta rätt försäkring för hunden

Avkalle

Hitta rätt försäkring för hunden

En av de första sakerna man bör tänka på när man skaffar en hund är att hitta en försäkring till den. Försäkringen täcker en del, eller rent av hela kostnaden för veterinärbesök om hunden skadas, blir sjuk eller avlider. Men hur hittar man rätt försäkring till sin hund?

Jämför försäkringar

Hos Hundförsakring.se kan du enkelt jämföra försäkringar för hunden. Du fyller i vilken hund du har, och uppgifter om dig själv. Sedan får du upp förslag på försäkringar och vad de kostar att teckna. Du kan sedan titta igenom allt det finstilta i lugn och ro innan du bestämmer dig för rätt försäkring.

Vad kostar försäkringen?

Redan innan du tecknar din försäkring är det bra att veta vad den kostar. När du jämför försäkringarna ser du direkt priset på dem och du kan se vilken som passar din plånbok bäst. Du kan kan också titta på vilket försäkringsbolag som erbjuder bäst skydd för pengarna. I regel är det en sak som är väldigt viktigt. En försäkring som inte ger bra skydd är inte mycket att ha.

Försäkringar för olika raser

Det finns försäkringsbolag som har tagit fram speciella rasspecifika försäkringar. Med en sådan täcker försäkringen extra för sjukdomar och ärftliga skador som är vanliga hos just den rasen. Den täcker även sådant som inte är ärftligt men som drabbar just den rasen oftare än andra. Det kan vara klokt att titta på vilka fördelar en sådan försäkring innebär om man har en renrasig hund. Har man en blandrashund fungerar en försäkring som täcker alla hundraser bra.

Vilket skydd behövs?

Exakt vilket skydd som krävs när det gäller försäkringen kan variera. Men det huvudsakliga skyddet brukar innefatta en del som täcker veterinärkostnader, och en livförsäkring. Man kan sedan teckna till medicinförsäkringar som också täcker eventuella kostnader för läkemedel hunden kan behöva om den skadas eller om den blir sjuk. För den ekonomiska delen kan man välja att höja eller sänka sin självrisk vilket är den kostnad man betalar om man behöver utnyttja försäkringen. Höjer man beloppet att betala blir försäkringen lite billigare i månads- eller årsavgift.

Om författaren

kalle administrator