Hitta bästa hundförsäkringen

Avkalle

Hitta bästa hundförsäkringen

För att du som hundägare ska ha råd att ge din hund den vård om omsorg som den behöver är en försäkring A och O. En försäkring går in och täcker upp för höga kostnader om din hund blir skadad, råkar ut för en olycka eller av annan orsak blir sjuk. Utan en försäkring kan det vara svårt att ha råd med veterinärkostnader, något som i sin tur kan leda till att du inte kan ta hand om din hund som du bör.

Det finns mängder med olika försäkringsbolag som du kan använda dig av och mängder med olika försäkringsavtal. Avtalen kan se olika ut beroende vilket bolag du väljer. De kan t.ex. skilja sig när det kommer till pris, men också innehåll. Av denna anledning är det mycket viktigt att du jämför försäkringar innan du väljer. Det gäller inte bara för den som ska välja en hundförsäkring, utan även för den som vill hitta en bra kattförsäkring eller försäkra smådjur som kanin, hamster och marsvin.

Jämför försäkringsbolag

Det enklaste och snabbaste sättet för dig att hitta en bra försäkring är genom en opartisk jämförelsesajt. På en jämförelsesajt kan du snabbt och enkelt se vilken försäkringspremie som är den lägsta, samtidigt som du ser vad du får för dina pengar. Det är inte ovanligt att många försäkringsbolag har specifika försäkringar för specifika hundraser. Detta beror vanligtvis på att många hundraser har större chans att drabbas av skador eller ärftliga sjukdomar.

Välja hundförsäkring – vad ska man titta på?

När du ska välja hundförsäkring finns det en hel del saker som är viktiga att titta på. Ett vanligt misstag är att man väljer utifrån priset och inte utifrån själva innehållet i försäkringen. Se till att din hund är skyddad mot de skador eller sjukdomar som den har störst sannolikhet att drabbas av. En hund som används som jakthund löper t.ex. större risk för att drabbas av sår- och stickskador, än en sällskapshund som bor inne i storstan.

När ska en hund försäkras?

En hundförsäkring är något som alla hundägare bör ha och vi rekommenderar att man inte väntar med att skaffa en. Alla seriösa och professionella uppfödare försäkrar sina valpar innan de går till försäljning. Det är inte ovanligt att ta över försäkringen i samband med köp, som ett bra förstaskydd. Här kan du dock själv välja om du vill fortsätta med samma försäkring eller om du vill hitta en ny som passar er livsstil bättre. Kom ihåg att försäkringar kan ha både bindningstid och uppsägningstid beroende på vilket avtal du väljer.

Om författaren

kalle administrator