Golden Retriever

Avivadmin

Golden Retriever

Golden Retriever är en utmärkt hund till familjer som har erfarenhet av hundar, och gärna de som ofta befinner sig utomhus. En Golden Retriever är väldigt social så det är viktigt att den inte lämnas ensam under längre tider. Rasen anses också vara en relativt frisk ras, men det är alltid viktigt att ta hand om dess hälsa. Den har en livslängd på cirka 10 år.

Golden Retriever är idag en av de vanligaste raserna i Sverige. De kommer dock ursprungligen från Storbritannien och avlades under 1800-talet, främst för jakt och för att hämta de byten jägare skjutit. Idag anses hundrasen vara en sällskapshund, men med tanke på hur intelligent den är klarar hunden av en mängd med olika uppgifter. För att undvika eventuella beteendeproblem är det därför viktigt att du ser till att hunden får någon typ av uppgift. Du kan till exempel ta med den ut regelbundet och utföra lekar som innebär att den får använda sin apport-kunskap. De tycker dessutom om vatten, så ta gärna med den på en simtur då och då.

Utseende

Precis som för andra raser varierar storleken en aning mellan honor och hanar. En hona är vanligtvis mellan 51 – 56 centimeter i mankhöjd medan en hane brukar vara 56 – 61 centimeter. Pälsfärgen kan variera en hel del, de är ofta ljusare i färgen som valp och blir lite mörkare allt eftersom. Guld, crème och gult är de vanligaste färgerna, i alla fall någon nyans av dessa. Hundarna kan dock ha andra färger. Pälsen kan vara vågig och slät, lite tjockare runt halsen och medellång.

Om författaren

ivadmin